Liverpul u dramatičnom remiju sa Arsenalom, Siti ostaje na vrhu Premijer lige

Liverpul u dramatičnom remiju sa Arsenalom, Siti ostaje na vrhu Premijer lige

Liverpul se našao u nezavidnoj situaciji dva puta tokom nedeljnog meča sa povređenim Arsenalom, gde je Mohamed Salah postigao gol u 81. minutu, izjednačivši rezultat na 2:2. Ovaj susret predstavljao je bitku između Liverpula i Mančester sitija za vrh tabele Premijer lige.

Nakon remija sa Arsenalom, Siti je zadržao svoje mesto na vrhu tabele, dok je Liverpul doživeo drugi poraz u devet utakmica ove sezone. Arsenal je poveo golom Bukajoa Sakea u devetom minutu, ali je Mikel Merino brzo izjednačio za Arsenal pre nego što je Virgil van Dijk postigao gol za Liverpul.

Mohamed Salah je sprečio Arsenal da odnese pobedu pretvarajući pas u gol nakon dodavanja Darvina Nunjeza, koji je bio oslobođen dugom loptom Trenta Aleksander-Arnolda. Salah je tako postigao gol protiv Arsenala u osam uzastopnih sezona.

Liverpul je sada na drugom mestu iza Sitija, dok Arsenal zaostaje pet bodova i suočava se sa listom povreda. Nedostatak igrača kao što su Odegaard, Kalafjori i Saliba dodatno je oslabilo Arsenala, ostavljajući ih sa improvizovanom defanzivnom postavkom.

Liverpul je pod vođstvom novog menadžera Arnea Slotea ostvario dobre rezultate, gde su pobede bile učestale. Sa druge strane, Mančester junajted se suočio sa problemima, gde su izgubili četiri od devet utakmica i nalaze se na 14. mestu tabele.

U drugom meču, Vest Hem je savladao Mančester junajted rezultatom 2:1, uz kontroverznu odluku VAR-a u poslednjim trenucima meča. Totenhem je poražen od Kristal Palasa sa 1:0, što je prva ligaška pobeda za Palas ove sezone.

Kol Palmer je bio ključni igrač za Čelsi u pobedi nad Njukaslom od 2:1, gde je postigao pobedonosni gol. Sa pet asistencija i 12 golova u sezoni, Palmer je bio u centru pažnje zbog svojih izvanrednih igara.