Advokati Šona Didija Kombsa traže identitet tužitelja u slučaju trgovine ljudima

Advokati Šona Didija Kombsa traže identitet tužitelja u slučaju trgovine ljudima

Advokati Šona Didija Kombsa zatražili su od njujorškog sudije da prisili tužioce da otkriju imena njegovih tužitelja u vezi s optužbama za trgovinu ljudima. U pismu upućenom saveznom sudu na Menhetnu, odbrana je naglasila da hip-hop umetnik mora znati identitet svojih navodnih žrtava kako bi mogao adekvatno da se pripremi za suđenje.

Kombs se izjasnio da nije kriv, a suđenje je zakazano za 5. maj 2024. godine. Trenutno se nalazi u zatvoru bez mogućnosti kaucije, nakon hapšenja 16. septembra zbog optužbi koje uključuju trgovinu ljudima u vezi sa seksualnim uslugama.

Advokati su takođe tražili da se Kombsu omogući kućni pritvor kako bi mogao lakše da se sastaje sa svojim timom i pripremi se za suđenje. Međutim, sudije su do sada zaključile da je opasan za zajednicu i da ne može biti pušten na slobodu.

Ovaj zahtev za identifikaciju tužitelja dolazi nakon što je podneto nekoliko novih anonimnih tužbi protiv Kombsa, a mnoge od njih uključuju navode o njegovoj upotrebi slave i obećanja o napredovanju u muzičkoj industriji kako bi privukao žrtve na događaje na kojima su ih napao. U tim tužbama, dva od tužitelja identifikovana su kao Jane Does, dok su četiri muškarca navedena kao John Does.

Advokati Kombsa tvrde da su lažne i apsurdne tvrdnje stvorile „histerični medijski cirkus“ koji bi mogao uticati na pravičnost suđenja. Oni ističu da je neophodno da se identifikuju navodne žrtve kako bi njihov klijent imao mogućnost da se brani od konkretnih optužbi.

Optužnica navodi da je Kombs godinama koristio mrežu saradnika i zaposlenih da bi prisiljavao i zlostavljao žene, primenjujući različite metode zastrašivanja i nasilja kako bi sprečio žrtve da progovore.