Tramp: „Nešto nije u redu“ sa Kamalom Haris

Tramp: „Nešto nije u redu“ sa Kamalom Haris

Bivši predsednik SAD, Donald Tramp, izazvao je potpredsednicu Kamalu Haris na kognitivni test, tvrdeći da je spora i letargična. Haris je zatim pozvala Trampa da objavi svoje medicinske podatke, postavljajući pitanje njegove sposobnosti da obavlja funkciju predsednika. Tramp je putem svoje platforme Truth Social naglasio važnost da Haris prođe test kognitivne izdržljivosti i agilnosti.

U nedavnom postu, Tramp je istakao da su postupci Kamale Haris naveli mnoge da sumnjaju u njeno zdravstveno stanje. Takođe, je kritikovao navodnu manipulaciju od strane medija, tvrdeći da su odgovore potpredsednice zamenili drugim, nevezanim odgovorima.

Nedavni intervju sa Harisom, emitovan na CBS News, bio je predmet kontroverzi zbog montiranja odgovora potpredsednice. Tramp je inicijalno kritikovao CBS, ali je kasnije svoj fokus preusmerio na Haris nakon što je ona dovela u pitanje njegovu fizičku i mentalnu sposobnost.

Haris je javno podelila izjavu svog lekara koja opisuje njeno zdravstveno stanje kao odlično, dok je istovremeno pozvala Trampa da učini isto. Sa 78 godina, Tramp je znatno stariji od Haris, postavljajući pitanje o njegovoj fizičkoj i mentalnoj spremnosti za predsedničku funkciju.

Trampov lični lekar, Dr. Bruce Aronvald, istakao je da su svi medicinski testovi bili pozitivni, a da je Trampov opšti zdravstveni status izuzetan. Tramp je takođe napadao predsednika Joe Bidena zbog njegovih mentalnih i fizičkih sposobnosti, pre nego što je Bajden suspendovao kampanju za reizbor.

Nakon što je Haris zamenila Bajdena na listi demokrata, Tramp je prilagodio svoj retorik i kritike kako bi odgovarao novom protivniku. U svojim javnim nastupima, Tramp je insinuirao da je Bajden mentalno oštećen, dok je Haris, prema njegovim rečima, rođena takva.