Momirović: Tržišna inspekcija zaplenila akciznu robu vrednu više od 17 miliona dinara

Momirović: Tržišna inspekcija zaplenila akciznu robu vrednu više od 17 miliona dinara

Tržišna inspekcija je ključna u borbi protiv sive ekonomije a u prethodnim godinama smo investirali značajna sredstva u tehničke i ljudske kapacitete, nabavili nova vozila i puno investirali u obuku naših službenika, a pre svega kada pričamo o suzbijanju nelegalne trgovine na internetu i plasiranju falsifikovane robe na srpsko tržište, izjavio je danas ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović.

On je obraćajući se na sednici Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije na kojoj je obeležena desetogodišnjica borbe protiv sive ekonomije rekao da su ostvareni zavidni rezultati a to se pre svega tiče one robe koja može da utiče na zdravlje ljudi kao što su falsifikovana hrana i kućna hemija.

„Od januara do oktobra ove godine izvršeno je 6.098 inspekcijskih nadzora sa ciljem suzbijanja sive ekonomije, a više od pola nadzora je bilo usmereno prema neregistrovanim firmama. Tržišna inspekcija je zaplenila veće količine akcizne robe, kao što su kafa, cigarete, duvan kao i druge robe koja nije ispunjavala uslove i ukupna vrednost robe je bila veća od 17 miliona dinara“, naveo je on.