Defanzivac Panatinaikosa Baldok pronađen mrtav u svom domu u Atini

Defanzivac Panatinaikosa Baldok pronađen mrtav u svom domu u Atini

Defanzivac Panatinaikosa Džordž Baldok, bivši grčki reprezentativac koji je takođe sedam sezona igrao za Šefild junajted, pronađen je mrtav u svom domu u Atini, javili su grčki mediji. Imao je 31 godinu.

Državna televizija ERT saopštila je da je telo Baldoka pronađeno kasno u sredu u njegovom bazenu u južnom predgrađu Glifade. Uzrok smrti nije odmah bio jasan.

Baldok, rođen u Britaniji, pozvan je za Grčku 2022. godine i odigrao je 12 mečeva, poslednji u martu kada je Grčka porazila penalima od Gruzije u plej-ofu za Evropsko prvenstvo 2024.

On nije bio u timu Grčke za utakmicu UEFA Lige nacija u četvrtak protiv Engleske.

Boldok se pridružio Šefild junajtedu 2017. i pomogao klubu da se dva puta plasira u Premijer ligu, 2019. i 2023. Pridružio se Panatinaikosu u maju, na trogodišnji ugovor, nakon što je Šefild junajted ponovo ispao u drugu ligu Engleske.

„Fudbalski klub Šefild junajted je šokiran i veoma tužan kada je saznao za smrt bivšeg igrača Džordža Boldoka“, saopštio je engleski klub na društvenim mrežama. „Defanzivac je napustio klub tokom leta posle sedam godina u Bramal Lejnu i bio je izuzetno popularan među navijačima, osobljem i saigračima koji su navukli crveno-belu majicu pored njega.“