Dalibor Jekić: Kragujevac je stao, Vučiću

Dalibor Jekić: Kragujevac je stao, Vučiću

Povodom stanja u kome se trenutno nalazi Kragujevac saopštenjem i otvorenim pismom Aleksandru Vučiću, predsedniku Republike Srbije, obratio se Dalibor Jekić, narodni poslanik (SSP) u kome tvrdi da je Kragujevac stao.

„Obaveštavam nosioca liste „Aleksandar Vučić – Kragujevac ne sme da stane“ da je Kragujevac stao, a da njegove stranačke kolege koje vode ovaj grad ne znaju kako da ga pokrenu. Kragujevac je zaglibio u svakom smislu te reči, komunalna preduzeća nisu u stanju da obavljaju poslove za koja su osnovana, gradska kasa više nije dovoljna za subvencije pa se vrlo često pribegava povećanju cena komunalnih usluga što dodatno obara i onako nizak standard naših građana“, saopštio je Dalibor Jekić.

Jekić ističe da se Kragujevac najviše „zaglibio“ zbog gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića .

„Da je situacija alarmantna u komunalnom sektoru vidi se na svakom koraku, prepuni kontejneri i đubre pored njih, brojna curenja vodovodne mreže koja se ne saniraju ni po mesec dana, raskopane ulice i pune rupa dočekuju zimski period. Takođe, ovog leta Kragujevčani su prvi put bili primorani da kupuju flaširanu vodu zbog osnovane sumnje u njenu ispravnost, građani nisu poverovali nadležnima da je voda ispravna jer je ona imala boju i ukus. Za ovakvo stanje u komunalnom sektoru je odgovoran gradonačelnik Nikola Dašić i kadrovi kojima je on poverio da rukovode ovim preduzećima. Rezultat ovakvog stanja je povećanje računa svih komunlanih usluga u gradu“, dodaje Dalibor Jekić, narodni poslanik i predsednik Gradskog odbora SSP u Kragujevcu.

„Predsedniče Vučiću, kada će Kragujevac da se pokrene? Nadam se da neće biti isto kao sa rekonstrukcijom Univerzitetskog kliničkog centra koji nikako da krene“, zaključuje se u saopštenju SSP .