Izrael kaže da je pogodio štab Hezbolaha u ogromnoj eksploziji u kojoj su poginule najmanje dve osobe

Izrael kaže da je pogodio štab Hezbolaha u ogromnoj eksploziji u kojoj su poginule najmanje dve osobe

Izraelska vojska je saopštila da je izvela udar na štab Hezbolaha u Bejrutu, što je rezultiralo serijom eksplozija i rušenjem zgrada. Incident je rezultirao smrću najmanje dve osobe, dok je desetine ranjeno. Lider Hezbolaha, Hasan Nasralah, navodno je bio meta napada. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je neočekivano prekinuo posetu Sjedinjenim Državama nakon ovog događaja. Izraelska vojska je odbila komentarisati detalje napada.

Napadi su bili usmereni na glavni štab Hezbolaha, koji se nalazi ispod stambenih zgrada. Serija eksplozija je uništila nekoliko zgrada u naselju Haret Hreik. Reagovanje na incident bilo je otežano zbog razmjera uništenja, ali su spasilačke ekipe brzo reagovale. U međuvremenu, Izrael je intenzivirao vazdušne napade u Libanu u cilju suzbijanja delovanja Hezbolaha.

Hezbolah, kao snažna oružana snaga u Libanu koja podržava Iran, započeo je ispaljivati rakete na Izrael nakon incidenata sa Hamasom. Ovaj sukob doveo je do kontinuiranih sukoba između Hezbolaha i izraelske vojske, primoravajući veliki broj ljudi da napuste svoje domove duž granice.

Izraelska vojska tvrdi da su njihovi udari nanijeli štetu Hezbolahovoj infrastrukturi. Ipak, Hezbolah i njegove pristalice ostaju prkosni i obećavaju kontinuiranu borbu protiv Izraela. Situacija ostaje napeta, a međunarodna zajednica pokušava posredovati kako bi se postiglo primirje.