Ponovo restrikcije vode u Topoli

Ponovo restrikcije vode u Topoli

Posle kraćeg redovnog snabdevanja vodom, nakon kiša od pre dve nedelje, u Topoli su od ponedeljka kasno uveče ponovo uvedena isključenja vode.

Od 22 časa u ponedeljak do šest sati u utorak sa vodosnabdevanja je isključan urbani deo varoši pod Oplencom, a tome su prethodile brojne havarije na mreži u prethodnoj sedmici, zbog kojih su sela bez vode.

U topolskom ogranku Stranke slobode i pravde komentar je – „Nema kiše, nema vode“.

„Baš su se građani Topole pitali kada će, s obzirom na tople dane, ponovo krenuti sa restrikcijama vode. Krenulo se sinoć od 22 sata  i trajalo do šest časova ujutru. U selima priključenim na gradsku vodovodnu mrežu restrikcije uveliko traju. Vremenska prognoza kaže da do vikenda nema kiše, pa dragi sugrađani do tada punite balone i buriće, za svaki slučaj, jer smo navikli da sa skoro svakim uključenjem vode redovno i pucaju stare vodovodne cevi pa u svakom slučaju nemamo vodu, a onih milion evra što je pre dve godine obećao predsednik Vučić za rekonstrukciju sekundarne vodovodne mreže još uvek putuju do Topole“, saopštila je Dragana Marinković, predsednica opštinskog odbora Stranke slobode i pravde Topola i odbornica u SO Topola.

„Poštovani sugrađani pratite vremensku prognozu i gledajte u nebo jer samo od kiše zavisi da li ćemo imati vodu“, zaključuje u saopštenju Dragana Marinkov

Tokom leta Topola i okolna sela dva puna meseca bili su pod restrikcijama vode. Sela su više od mesec dana bila neprekidno bez kapi vode, a varoš je isključivana u noćnim satima, i do 12 sati u kontinuitetu.