Hiljade ljubitelja piva dolazi u Minhen na Oktoberfest

Hiljade ljubitelja piva dolazi u Minhen na Oktoberfest

Oktoberfest je počeo u Minhenu nakon svečanog točenja piva u buretu. Gradonačelnik Diter Rajter je zvanično otvorio 189. Oktoberfest u podne kada je otvorio slavinu u prvom buretu. Ova proslava će trajati do 6. oktobra u 18 velikih šatora koji pokrivaju sajmište i predstavljaju najveći svetski folklorni festival.

Ljudi su žurno ulazili na 189. festival piva „Oktoberfest“ u Minhenu, Nemačka, 21. septembra 2024. godine. Bavarski muzičari su se pripremali u Augustiner markueu za početak 189. festivala piva. Posetioci su stajali ispred slika Minhena, očekujući početak festivala.

Policija je obezbeđivala početak festivala, dok su posetioci jurili da osvoje prve čaše piva u šatoru piva Hofbraehaus. Konobarice su nosile krigle piva, a žene su prodavale perece u šatoru piva Hofbrauhaus. Posetioci su se okupljali u šatoru pivare Hacker-Pschorr, a neki od njih su došli obučeni u tradicionalnu bavarsku odeću.

Festival je započeo sa uživanjem u prvim čašama piva, dok su domaćini stizali na početak događaja. Konobarice su pozirale sa gostima, a tradicionalni Oktoberfest muzički bendovi su defilovali ulicama. Žene su pripremale štandove sa medenjacima, a bavarski muzičari su šetali u jutarnjim satima.

Jedan od simbola festivala, lav koji pije, maskota pivare „Loevenbraeu“, sedeo je na krovu pored ogromne šolje piva, logotipa pivare „Paulaner“, na dan otvaranja 189. Oktoberfesta.