Delovi Topole ponovo bez vode zbog havarija

Delovi Topole ponovo bez vode zbog havarija

Zbog havarija na sistemu vodosnabdevanja na području opštine Topola pojedina naselja su ostala ponovo bez vode, nakon višemesečnih restrikcija zbog suše.

Javno komunalno stambeno preduzeće Topola pet dana nije se oglašavalo saopštenjima a onda je javljeno da „zbog havarije na magistralnom vodu korisnici u višim delovima varoši, odnosno deo Oplenca iznad srednje škole kralj Petar Prvi, koji se snabdevaju sa rezervoara R1 , biće bez vode do otklanjanja kvara“.

U sredu je JKSP „Topola“ obevastilo meštane da je zbog havarije na cevovodu bez vode ostaju korisnici sela Mitrovčić i Vaganac. Potom je u novom saopštenju napisano da zbog havarije na distributivnom vodu Kriva bara, meštani tog naselja ostaju bez vode.

Da podsetimo, dva puna meseca, od 10. jula do 11. septembra šumadijska optina Topola je bila na drastičnim restrikcijama vode zbog malog dotoka sirove vode na vodoizvorištima. Pojedina sela su bila bez kapi vode u česmama više od mesec dana, a grad je isključivan sa snabdevanja vodom noću, osam do 12 časova neprekidno.