Tramp je bio predmet očiglednog pokušaja atentata u njegovom golf klubu na Floridi, kaže FBI

Tramp je bio predmet očiglednog pokušaja atentata u njegovom golf klubu na Floridi, kaže FBI

FBI je u nedelju saopštio da istražuje „pokušaj ubistva“ Donalda Trampa u njegovom golf klubu u Vest Palm Biču, Florida. Incident se dogodio samo devet nedelja nakon što je Tramp preživeo još jedan pokušaj atentata.

Prema izveštajima, Tramp je bio bezbedan i nepovređen nakon što je američka tajna služba otvorila vatru na muškarca koji je uperio pušku u stilizovanom AK u pravcu kluba dok je Tramp bio na stazi. Osumnjičeni je ispustio oružje i pobegao u terencu, ali je kasnije uhapšen u susednom okrugu.

Vatreno oružje je pronađeno na licu mesta u blizini Trampovog međunarodnog golf kluba. Nema izveštaja o povredama. Incident je dodatno uzburkao već napetu godinu kampanje, koja je uključivala i raniji pokušaj atentata na Trampa tokom mitinga u Pensilvaniji.

Prema rečima zvaničnika, Tramp je bio zaštićen tokom incidenta, s obzirom na to da su agenti Tajne službe i službenici obezbeđenja obično postavljeni nekoliko rupa ispred i iza Trampa tokom njegove igre golf. Tramp je bezbedno vraćen u svoj privatni klub Mar-a-Lago, gde se trenutno nalazi.

Bela kuća je izrazila olakšanje što je Tramp bezbedan i osudila nasilje, dok je senator Lindzi Grejem izjavio da je Tramp bio „dobrog raspoloženja“ nakon incidenta.

Šerif okruga Martin, Vilijam D. Snajder, rekao je da je osumnjičeni uhapšen nakon što su vlasti objavile „veoma hitno BOLO“ upozorenje sa detaljima o vozilu koje se tražilo. Osumnjičeni je uhvaćen u blizini Palm Sitija, a nakon hapšenja nije bio naoružan.

Tramp je planirao da govori o kriptovaluti uživo u ponedeljak uveče na društvenoj mreži Ks i da se u utorak vrati predizbornoj kampanji u Mičigenu, dok su za krajem nedelje planirani njegovi nastupi u Vašingtonu i Severnoj Karolini.