Partizan protiv Genta za Ligu konferencija

Partizan protiv Genta za Ligu konferencija

Fudbaleri Partizana igraju revanš meč plej-ofa kvalifikacija za Ligu konferencije proitv belgijskog Genta, koji ima početnu prednost od 1:0 iz prvog susreta. Meč počinje u 18.00.

Crno-beli se nalaze na ivici potpune sramote. U slučaju da pobede u Belgiji, biće jedini tim koji je ove sezone krenuo od kvalifikacija za Ligu šampiona i uspeo da ostane bez učešća u bilo kom od tri evropska takmičenja.

Gent je pred praznim tribinama „Stadiona Partizana“ nastupio disciplinovano, postigavši gol za vođstvo i potom stupivši u organizovanu defanzivu. Partizan nije uspeo da dve velike šanse u finalnih 15 minuta, kad se osetio pad intenziteta kod rivala, pretvori u pogotke bar za izjednačenje.

Kao i u prvom susretu ova dva tima u grupnoj fazi Lige konferencije 2021, Gent se vraća kući sa pobedom 1:0. Partizan je tada kao gost odigrao 1:1, što im je i pomoglo za plasman u nokaut rundu. Obe ekipe nisu odigrale prvenstvene duele zarad što bolje pripreme i dužeg odmora. Ostaje da se vidi ko je spremniji i odlučniji.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević poveo je 23 igrača za revanš susret crno-belih protiv Genta, a novina je povratak Aldoa Kalulua, koji je prethodno bio odstranjen usled kršenja klupske discipline.

„Imali smo dosta povoljnih situacija u Beogradu koje nismo koristili, igra se još jedna utakmica i nemamo šta da izgubimo. Moramo da uradimo sve da pokušamo da prođemo dalje, verujemo da možemo“, istakao je Stanojević na konferenciji za medije.

Usled kazne Uefe, beogradski klub neće imati pravo na određeni broj svojih navijača na „Gelamko areni“.