Menadžer Bornmuta Iraola protiv VAR-a nakon što je ‘čist gol’ poništen u nadoknadi vremena

Menadžer Bornmuta Iraola protiv VAR-a nakon što je ‘čist gol’ poništen u nadoknadi vremena

Frustrirani menadžer Bornmuta, Andoni Iraola, tvrdi da je pomoćni sudija prekršio smernice Premijer lige nakon što je poništen gol njegovom timu zbog rukometne odluke u nedeljnom remiju protiv Njukasla. Dango Ouattara je postigao gol u nadoknadi vremena, ali je VAR utvrdio da je lopta otišla sa ramena i nadlaktice, što je dovelo do poništenja pogotka. VAR je doneo odluku bez traženja mišljenja glavnog sudije Dejvida Kuta, iako pravilo obično ne dozvoljava rukomet kada lopta udari u nadlakticu.

Iraola je izrazio frustraciju, ističući da je situacija bila očigledna i da je trebalo postići gol. Osećaj frustracije delili su i igrači Bornmuta, koji su smatrali da im je uskraćen zasluženi gol. Čak je i menadžer Njukasla, Edi Hou, izrazio iznenađenje zbog odbijenog gola.

Bornmut je zadržao dva boda nakon još jednog remija, dok Njukasl ima četiri boda nakon pobede u prvom kolu. Džolinton je izbegao isključenje nakon što je omotao ruku oko vrata golmana Bornmuta, što je izazvalo burnu reakciju i crveni karton za člana Iraolinog trenerskog štaba.