Ren slavio ubedljivu pobedu nad Lionom uz nove izazove za posrnuli tim

Ren slavio ubedljivu pobedu nad Lionom uz nove izazove za posrnuli tim

Ren je u nedelju zabeležio ubedljivu pobedu od 3-0 nad Lionom u francuskoj ligi, ali je ova pobeda došla uz visoku cenu za Lion, tim koji se suočava s ozbiljnim problemima na početku sezone.

Benjamin Buržo je otvorio rezultat za Ren već u 19. minutu, iskoristivši odbijeni slobodni udarac. Samo minut kasnije, Amin Guiri je udvostručio prednost Rena nakon brzog kontranapada, dok je danski napadač Henrik Meister, koji je ovog leta pojačao Ren, zapečatio pobedu pogotkom u nadoknadi vremena.

Lion, koji je prošle sezone imao problema, nastavio je sa lošim rezultatima uprkos velikim ulaganjima u prelaznom roku. Napadač Žorž Mikautadze, koji je kupljen za 18,5 miliona evra posle odličnih nastupa na Evro 2024. sa Gruzijom, nije uspeo da iskoristi penal u ovom meču. Centralni defanzivac Liona, Musa Nijahate, koji je došao iz Notingem Foresta za 32 miliona evra, bio je odgovoran za dva od tri primljena gola, što dodatno otežava situaciju za Lion.

U ostalim utakmicama, Okser je proslavio povratak u Ligu 1 pobedom od 2-1 nad Nicom. Nica je povela preko Mohamed-Ali Čoa, ali je Okser izjednačio pre poluvremena golom Rajana Ravelisona, dok je Laso Kulibali postigao pobednički gol u nadoknadi vremena.

Lens je pobedio Anže sa 1-0 zahvaljujući golu Veslija Saida, dok su Tuluz i Nant, kao i Monpelje i Strazbur, odigrali nerešeno, rezultatom 0-0 i 1-1.

Ova runda francuske lige donela je nova uzbuđenja i izazove za timove, a Lion se suočava sa dodatnim pritiskom nakon još jednog razočaravajućeg nastupa.