Karlos Alkaraz se na društvenim mrežama izvinjava zbog uništavanja reketa

Karlos Alkaraz se na društvenim mrežama izvinjava zbog uništavanja reketa

Karlos Alkaraz se izvinio zbog svog ponašanja tokom poraza u petak popodne od Gaela Monfisa na Otvorenom prvenstvu u Sinsinatiju.

Tokom trećeg seta, Alkaraz je uništio svoj reket tako što ga je više puta razbijao po terenu u retkom izrazu frustracije za četvorostrukog pobednika grend slema. Treći igrač na ATP rang-listi izgubio je 4-6, 7-6 (7-5), 6-4 od 37-godišnjeg Monfisa.

Objavljujući u subotu na španskom jeziku Ks, Alkaraz je rekao da njegov stav nije ispravan i da njegove radnje nije trebalo da se rade na terenu. Ovaj 21-godišnjak je dodao da je teško da se kontrolišete kada vam je puls visok i da će raditi na tome da se to više ne ponovi.

Alkaraz je igrao svoj prvi meč otkako je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića, koji ga je takođe pobedio prošle godine u finalu Sinsinatija.

„Osećao sam se kao da je to najgori meč koji sam ikada igrao u karijeri“, rekao je Alkaraz u petak. „Vežbao sam zaista dobro. Osećao sam se odlično. Ali nisam mogao da igram. Želim da zaboravim i pokušam da se preselim u Njujork.”

Ju-Es open počinje u Njujorku 26. avgusta.