Koko Gaf eliminisana u prvom kolu Sinsinatija; Ribakina i Sabalenka nastavljaju dalje

Koko Gaf eliminisana u prvom kolu Sinsinatija; Ribakina i Sabalenka nastavljaju dalje

Branilac titule Koko Gaf je u četvrtak doživela iznenađujući poraz u svom uvodnom meču na Otvorenom prvenstvu u Sinsinatiju, izgubivši od Kazahstanke Julije Putinceve sa 6-4, 2-6, 6-4. Gaf, koja je prošle godine postala najmlađa šampionka Sinsinatija i osvojila US Open, povela je u trećem setu sa 4-2, ali nije uspela da zadrži prednost i izgubila od Putinceve, koja će u trećem kolu igrati protiv Špankinje Pauli Badosi.

Druga nositeljka Elena Ribakina takođe je eliminisana, izgubivši od Lejlah Fernandez sa 3-6, 7-6 (3), 6-4. Treća nositeljka Arina Sabalenka prošla je dalje pobedivši Elisabettu Cocciaretto sa 6-3, 6-4. Tejlor Taunsend je nastavila sa sjajnim igrama, pobedivši 9. nosioca Dariju Kasatkinu sa 6-1, 2-6, 6-1, i suočiće se sa Amerikankom Džesikom Pegulom ili Karolinom Mučovom.

Kod muškaraca, 12. nosilac Ben Šelton pobedio je Argentinca Tomasa Martina Ečeverija sa 6-7 (6-8), 7-6 (9-7), 6-3, dok je Amerikanac Brendon Nakašima savladao Francuza Artura Filsa sa 7-5, 7-6 (7-3) i zakazao susret sa 6. nosiocem Andrejem Rubljovim. Drugi nosilac Karlos Alkaraz igrao je u četvrtak uveče protiv Gaela Monfisa.

Peti nosilac Hubert Hurkacz je napredovao do osmine finala, dok su 8. nosilac Grigor Dimitrov i 9. Stefanos Cicipas obojica eliminisani. Dimitrov je izgubio od Mađara Fabijana Marozana sa 4-6, 6-4, 6-3, dok je Britanac Džek Drejper pobedio Cicipasa sa 3-6, 6-4, 7-5.