Kilijan Mbape spreman da debituje za Real Madrid u UEFA Superkupu protiv Atalante

Kilijan Mbape spreman da debituje za Real Madrid u UEFA Superkupu protiv Atalante

Čini se da je Kilijan Mbape spreman da debituje za Real Madrid u UEFA Superkupu protiv Atalante u sredu.

Trener Madrida Karlo Anćeloti rekao je da je francuski napadač stigao u dobroj formi posle Evropskog prvenstva i da se dobro prilagođava timu posle nedelju dana treninga.

Mbape bi „mogao da igra sutra“, rekao je Anćeloti u utorak na konferenciji za novinare na Nacionalnom stadionu u Varšavi gde će se igrati meč.

25-godišnji Mbape je najveći žreb u glavnom gradu Poljske nakon što se konačno pridružio Madridu nakon dugotrajne sage sa svojim bivšim klubom Pari Sen Žermenom. On je predstavljen navijačima kluba na stadionu Santjago Bernabeu prošlog meseca, ali nije bio deo tima na turneji po SAD dok se odmarao posle Eura 2024.

On se pridružuje nizu napadača svetske klase u Madridu, uključujući Vinisijusa Đuniora, još jedno novo pojačanje brazilskog napadača Endrika, Džuda Belingema, Rodriga i Ardu Gulera.

Anćeloti se našalio da ima „veliki problem” i da mi je razmišljanje o tome ko bi mogao da igra ispred „upropastilo praznike”.

„Najjednostavnija stvar“, rekao je 65-godišnji Anćeloti, „je znati da će dobri igrači uvek igrati i da će uvek nešto doneti.

„Za nas nema problema jer ima mnogo utakmica. Ne mogu da mislim da ću morati da računam na istih 11 igrača za utakmice od 70 i nešto godina.

Upitan da li je Mbappeov dolazak promenio atmosferu u svlačionici, Anćeloti je preko prevodioca rekao: „To je veoma čista, zdrava atmosfera, atmosfera koju stvaraju igrači koji su bili ovde kao (nedavno otišli) Načo Fernandez, Dani Karvahal, (Luka) Modrić, (Federiko) Valverde. Ovde nema prinčeva ni kraljeva.”

Trener Atalante Đan Pjero Gasperino želi da sve madridske zvezde igraju protiv njegovog tima.

„Za mene je od suštinskog značaja da tim igra dobru utakmicu bez razmišljanja o tome ko je tu, a ko nije“, rekao je Gasperini.

Nadam se najboljoj igri, jer samo sa najjačima možete pokušati da steknete maksimalno poštovanje.

Italijanski tim će početi kao autsajder, kao što je bio pre nego što je pobedio Bajer iz Leverkuzena u finalu Lige Evrope i osvojio prvu evropsku titulu i prvi trofej u poslednjoj 61 godini.

Ali Gasperini je rekao da Atalanta nije bila odvratna.

„Dolazimo sa našim uobičajenim entuzijazmom, našom uobičajenom željom da pokušamo da impresioniramo“, rekao je on.

Superkup je godišnji meč između pobednika prošlosezonske Lige šampiona i drugoligaša Lige Evrope.