Apel za pomoć novosadskoj „Kuhinji solidarnosti“ usled opadanja donacija

Apel za pomoć novosadskoj „Kuhinji solidarnosti“ usled opadanja donacija

Novosadska „Kuhinja solidarnosti“, samoorganizovani kolektiv volontera koji redovno priprema obroke za socijalno ugrožene, suočava se sa ozbiljnim izazovima u obezbeđivanju sredstava. Finansirani isključivo od donacija fizičkih lica, ovaj kolektiv beleži značajan pad donacija tokom letnjih meseci, što ugrožava njihovu sposobnost da nastave sa svojom misijom.

Svake nedelje, „Kuhinja solidarnosti“ priprema više od 400 obroka, pružajući pomoć onima koji se nalaze u teškim životnim uslovima. Na sedmičnom nivou, organizacija pruža obroke za 220 korisnika u utorkom i subotom, zahvaljujući radu 80 volontera koji se brinu o svemu, od pripreme hrane do dostave.

Volonteri, poput Vesne Miljuš i Slobodana Milinovića, ističu važnost njihove misije i potrebu za dodatnom podrškom. Miljuš objašnjava da su finansijski problemi posebno izraženi leti kada donacije opadaju. Dodaje da su donacije u obliku novca i materijalnih dobara, kao što su tegle za pakovanje obroka, od velike važnosti za rad organizacije.

Organizacija je podelila podatke o broju donacija, utrošenom novcu i broju korisnika svakog meseca, kako bi održala transparentnost i omogućila donatorima da prate uticaj svojih doprinosa.

Kuhinju solidarnosti možete podržati i saznati više o načinu pomoći putem njihovih Fejsbuk i Instagram stranica. Vaša pomoć može značiti mnogo za one kojima je najpotrebnije.