Polufinale olimpijskog košarkaškog turnira: Srbija se sprema za duel sa SAD

Polufinale olimpijskog košarkaškog turnira: Srbija se sprema za duel sa SAD

Na Olimpijskim igrama u Parizu, danas se igraju polufinalne utakmice košarkaškog turnira za muškarce. Prva utakmica počinje u 17.30, kada će se na terenu sastati reprezentacije Francuske i Nemačke. U drugom polufinalu, koje je zakazano za 21.00, Srbija će se suočiti sa SAD.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, izjavio je da će njegova ekipa „sa puno samopouzdanja ući u meč protiv SAD“. Pešić je istakao da je plasman među četiri najbolja tima veliki uspeh, ali da njegova ekipa ima cilj da osvoji olimpijsku medalju.

„Već smo rekli da smo došli da damo sve od sebe da dođemo do olimpijske medalje. [Sledeća] je prva šansa koju ne želimo da izgubimo tek tako“, rekao je Pešić. On je naglasio poštovanje prema protivnicima, ali i veru u svoj tim, rekavši: „Nikome ne pretimo, niti imamo pravo. Igramo protiv izuzetnog tima, najboljeg u istoriji nacionalne košarke. Ne plašimo se“.

U četvrtfinalnim utakmicama, Srbija je pobedila Australiju rezultatom 95:90 nakon produžetka, dok su SAD bile ubedljive protiv Brazila sa 122:87. Nemačka je savladala Grčku rezultatom 76:63, a Francuska je pobedila Kanadu sa 82:73.