Ponovo problemi sa Majkrosoftom: Onlajn usluge ponovo pogođene prekidom nekoliko dana nakon globalnog IT kolapsa

Ponovo problemi sa Majkrosoftom: Onlajn usluge ponovo pogođene prekidom nekoliko dana nakon globalnog IT kolapsa

Majkrosoft se ponovo suočava sa velikim problemima jer su njihovi ključni servisi, Azure i Microsoft 365, doživeli ozbiljan prekid u radu.

Majkrosoftovu onlajn uslugu pogodio je još jedan prekid rada, nekoliko dana nakon IT kolapsa koji je zaustavio veliki deo sveta, prenosi britanski Independent.

Kompanija je saopštila da istražuje izveštaje o problemima korisnika u pristupu njenim uslugama, pri čemu neki izveštaji navode da korisnici nisu u mogućnosti da pristupe e-pošti i drugim funkcijama.

Kompanija je putem svojih kanala saopštila da istražuje uzrok problema.

Na stranici za praćenje statusa Azure servisa, Majkrosoft je naveo da korisnici mogu iskusiti prekide u povezivanju na njihove servise. Kompanija je uložila dodatne resurse kako bi identifikovala i otklonila uzroke prekida.

Prema rečima zvaničnika, više inženjerskih timova je angažovano kako bi se što pre dijagnostikovao i rešio problem. Majkrosoft 365 Status nalog na platformi Iks obavestio je korisnike o trenutnim problemima sa pristupom i performansama različitih usluga i funkcija unutar Majkrosofta 365 paketa.

Korisnici širom sveta trenutno imaju problema sa korišćenjem Majkrosoftovih servisa, što je izazvalo nezadovoljstvo i uticalo na produktivnost mnogih kompanija koje se oslanjaju na ove alate.

Kompanija obećava da će pružiti dodatne informacije čim budu dostupne i radi na što bržem rešavanju situacije.