Pešić: Najizazovnije u mojoj dosadašnjoj karijeri

Pešić: Najizazovnije u mojoj dosadašnjoj karijeri

Selektor Srbije, sa bogatim iskustvom i višedecenijskim stažom u nacionalnom timu, istakao da su za njega ovo bile vrlo teške pripreme.

Svetislav Pešić, selektor Orlova, imao je šta da kaže novinarima pred odlazak reprezentacije na Olimpijske igre u Parizu.

– Ciljevi su uvek najveći, ne samo sa aspekta rezultata. Dug je to put bio iza nas. Prvo je trebalo zaboraviti Svetsko prvenstvo, ono je bilo naša kvalifikacija za Olimpijske igre. Uspeli smo da se kvalifikujemo tako da ne moramo da igramo turnir. Možda smo u prednosti jer smo imali više dana priprema – kazao je na početku obraćanja novinarima na aerodromu „Nikola Tesla“ Pešić, koji je potom dodao:

– Velika je razlika u pripremama za SP i OI. Igre počinju mesec dana ranije, a sezona se završila isto kao i svake godine. Svi košarkaši su završili veoma kasno klupske sezone. Za dodatne napore su potrebni i dodatni odmori. Većina naših igrača imala je tešku sezonu jer su noseći igrači u svojim ekipama. Proces priprema za OI je za mene kao trenera bilo najizazovnije u mojoj dosadašnjoj karijeri. Sa dodatnom motivacijom i zalaganjem smo pokušali da se pripremimo za Igre.

Bogdan Bogdanović, jedan od najboljih srpskih košarkaša, prisetio se napre Igrama u Rio De Žaneiru.

– Nosim i neka lepa sećanja iz Rija. Ovo je novo takmičenje za nas, propustili smo prethodne OI i dosta igrača ovde nije išlo na Igre. Samo Jokić i ja smo bili u tom sastavu u Riju, srećni smo i uzbuđeni sada pred ove Igre.

Nikola Milutinov, centar Orlova, istakao je težinu grupe u kojoj je Srbija na OI u Parizu.

– Grupa nam je teška stvarno, svi timovi su pokazali koliko mogu, Sudan je zamalo pobedio Ameriku, Portoriko je osvojio turnir. Za Ameriku ne treba trošiti reči, nema lakih protivnika, celo takmičenje je teško. Moramo biti fokusirani da bismo došli do cilja koji imamo.