Košarkaši Srbije dominantni i u drugom meču sa Holanđanima

Košarkaši Srbije dominantni i u drugom meču sa Holanđanima

Košarkaška reprezentacija Srbije ubedljivo je nadigrala selekciju Holandije sa 90:51 i u drugom meču u sklopu priprema za Olimpijske igre u Parizu. I ova utakmica igrana je u „Beogradskoj areni“ bez prisustva publike.

Ekipa selektora Svetislava Pešiće je, posle pobede u prvom pripremnom meču, nastavila u istom stilu i u drugoj pripremnoj utakmici.

Ovoga puta nisu startovali baš najbolje, pa su Holanđani uspeli da prvu četvrtinu dobiju sa 21:17 i unesu bar malo neizvesnosti u ishod meča.

Ipak „orlovi“ preuzimaju inicijativu, čine obrt i na poluvreme odlaze sa dvocifrenom prednošću, posle čega nije bilo dileme o pobedi.

Tim Srbije je nastupio u izmenjenom sastavu jer u ekipi nije bilo kapitena Bogdana Bogdanovića, Nikole Milutinova, Nikole Jovića, Uroša Plavšića i Dejana Davidovca.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Vanja Marinković sa 21 poenom, Aleksa Avramović je dodao 15, a Aleksej Pokuševski, koji je tokom meča dobio informaciju o otkazu u Šarlotu, ubacio je 13 poena.

Dvocifren je bio i Ognjen Dobrić sa 11 poena, a Nikola Jokić je postigao 7 poena uz 3 skoka i po 5 asistencija i ukradenih lopti za 24 minuta na terenu.

U nastavku priprema košarkaškoj reprezentaciji Srbije predstoji put u Lion i duel sa Francuskom 12. jula na ceremoniji povlačenja dresa Tonija Parkera.