Urugvaj pobedio Brazil i plasirao se u polufinale Kopa Amerike

Urugvaj pobedio Brazil i plasirao se u polufinale Kopa Amerike

Urugvaj je trijumfovao nad Brazilom u četvrtfinalu Kopa Amerike, osiguravši svoje mesto u polufinalu nakon izvođenja penala. Manuel Ugarte je postigao ključni gol u petoj seriji penala, dok je brazilski tim izgubio sa 4-2 nakon nerešenog rezultata u regularnom toku meča. Ovo je bila prva pobeda Urugvaja nad Brazilom u 13 mečeva od 2001. godine.

Nahitan Nandez iz Urugvaja je dobio crveni karton u 74. minutu zbog opasnog starta, ali Brazil nije uspeo da iskoristi brojčanu prednost. Na kraju je Urugvaj prošao u polufinale nakon što je Brazil eliminisan iz penala prvi put u četiri pokušaja od 1995. godine. Urugvaj je imao snažnu odbranu, posebno golmana Serhia Rošea, koji je bio ključni faktor u ovom trijumfu.

Brazil je igrao bez nekoliko ključnih igrača, uključujući Vinisija Juniora i Nejmara, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne eliminacija. Očekivano je bilo da će Brazil nastaviti dalje, međutim, Urugvaj je uspeo da pronađe recept za pobedu i zasluženo se plasirao u polufinale.

Ovaj meč je bio obilje faulova i malo pravih prilika za gol, ali je Urugvaj na kraju bio uspešniji u izvođenju penala. Sa ovom pobedom, Urugvaj je pokazao svoju snagu i odlučnost, dok je Brazil ostao bez šanse za dalje takmičenje.