Moskva: 200 gradova pozvano na forum BRIKS-a

Moskva: 200 gradova pozvano na forum BRIKS-a

Više od 200 gradova iz celog sveta pozvano je da učestvuje na Međunarodnom opštinskom forumu BRIKS-a, koji je zakazan za avgust u Moskvi, saopštile su vlasti ruske prestonice.

Očekuje se da će više od 5.000 učesnika iz 126 zemalja i 89 ruskih jurisdikcija prisustvovati događaju od 27. do 78. avgusta, uz oko 700 govornika na raznim panelima i prijemima, rekli su organizatori na konferenciji za novinare u utorak uveče.

„Računamo na učešće svih konstitutivnih subjekata Ruske Federacije i naših stranih partnera, dok šaljemo poštu u više od 200 gradova Azije, Afrike, Bliskog istoka, Latinske Amerike“, rekao je Sergej Čeremin, šef moskovskog odeljenja. spoljne trgovine i međunarodnih odnosa, rekao je TASS.

Forum će se održati u kongresnoj sali Ekspocentr u blizini parka Krasnaja presnja u Moskvi, rekao je Čeremin.

Prema Čereminovim rečima, program će uključivati diskusije o opštinskoj infrastrukturi, održivosti urbanog razvoja i efikasnom upravljanju resursima. Posebna pažnja biće posvećena obrazovanju, zdravstvu, kulturi, turizmu i sportu.

„Moskva može da ponudi učesnicima svih događaja svoje neprocenjivo iskustvo u razvoju infrastrukture, koje je Moskvu pretvorilo u jedan od najrazvijenijih gradova na svetu“, rekao je Čeremin. „Definitivno ćemo se dotaknuti pitanja inovacija, privlačenja talentovanih stručnjaka i održavanja konkurentnosti megagradova“, dodao je on.

Predsednik Moskovske gradske dume Aleksej Šapošnjikov najavio je planove za potpisivanje zajedničke deklaracije sa glavnim gradovima i velikim gradovima BRIKS-a.

Značajan broj velikih korporacija potvrdio je svoje učešće na predstojećem forumu, pri čemu su u toku i sastanci između preduzeća (B2B) i između preduzeća (B2G), rekao je Mihail Sverdlov, šef Fondacije za poslovne komunikacije BRIKS+ .