Zelenski: Rusi nisu uspeli da sprovedu „harkovsku operaciju“, pravac će biti dodatno ojačan

Zelenski: Rusi nisu uspeli da sprovedu „harkovsku operaciju“, pravac će biti dodatno ojačan

Predsednik Vladimir Zelenski nazvao je veoma značajnim rezultatom to što ruska vojska nije uspela da sprovede svoju „operaciju u Harkovu“, rekao je Zelenski tokom večernjeg obraćanja.

„Danas sam razgovarao sa glavnokomandujućim o situaciji uopšte. Veoma značajan rezultat je to što ruska vojska nije uspela da sprovede svoju „harkovsku operaciju“. Mi ih sada maksimalno sputavamo i uništavamo ruske jedinice koje ulaze našu zemlju i terorišu oblast Harkova i dalje će biti ojačana.“

Prema njegovim rečima, bilo je i izveštaja o Donjeckoj oblasti, gde je najteže.

„Želeo bih i da odajem priznanje našim jedinicama koje su se ove nedelje najbolje pokazale u borbama. Harkovski pravac – 36. odvojena brigada marinaca i 92. odvojena jurišna brigada. Hvala! U Donjeckoj oblasti zahvaljujem se svim vojnicima i komandantima 55. odvojena artiljerijska brigada su uvek efikasni!“ – naglasio je Zelenski.

Prema njegovim rečima, prema rezultatima ove nedelje, vojnici Odbrambene obaveštajne službe Ukrajine, odnosno jedinica Grupe 13 i specijalne jedinice Šaman, imaju po čemu da se posebno istaknu.

„I naši vojnici Službe bezbednosti Ukrajine – Centar za specijalne operacije „A“, odeljenja kontraobaveštajne i vojne kontraobaveštajne službe. Hvala! Svaka jedinica uništene ruske tehnike, svaki ruski gubitak je plus garancijama naše ukrajinske nezavisnosti. “, rekao je Zelenski.

Zelenski je zahvalio spasiocima, policiji, medicinskim radnicima, remontnim ekipama za otklanjanje posledica ruskog granatiranja, kao i volonterima za spasavanje i pomoć ljudima.