Vlada Republike Srpske imenovala radnu grupu za mirno razdruživanje sa Federacijom BiH

Vlada Republike Srpske imenovala radnu grupu za mirno razdruživanje sa Federacijom BiH

Vlada Republike Srpske je na današnjoj sednici imenovala radnu grupu za izradu Sporazuma o mirnom razdruživanju Republike Srpske sa Federacijom BiH.

„U Radnu grupu za izradu Sporazuma o mirnom razdruživanju Republike Srpske i Federacije BiH, imenuju se Miloš Bukejlović, ministar pravde i potpredsednik Vlade Republike Srpske, dr Siniša Karan, ministar unutrašnjih poslova, Milimir Govedarica, pravobranilac Republike Srpske, Lazar Stjepanović, pravni predstavnik Republike Srpske, Jelena Pajić Baštinac, generalni sekretar u Kabinetu predsjednika Republike Srpske, Dalibor Panić, generalni sekretar Vlade Republike Srpske, Dragan Stanković, direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove i Goran Maričić, direktor Poreske uprave“, navodi se u saopštenju Vlade RS.

Dodaje se da je zadatak radne grupe da sačini Predlog sporazuma o mirnom razdruživanju Republike Srpske sa Federacijom BiH kojeg će Vlada Republike Srpske predložiti Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je na proširenoj sednici Vlade u Srebrenici, 23. maja, da će u narednih 30 dana Federaciji BiH predložiti sporazum o mirnom razdruživanju.

Odluka je doneta na sednici Vlade održanoj na dan glasanja u GS UN o rezoluciji o Srebrenici, koju su jednostrano inicirali Bošnjaci, bez saglasnosti druga dva konstitutivna naroda – Srba i Hrvata, Predsedništva ili Saveta ministara BiH.