Lebron Džejms vodi Lejkerse do pobede nad Netseima

Lebron Džejms vodi Lejkerse do pobede nad Netseima

Lebron Džejms je odigrao jednu od najboljih utakmica u svojoj karijeri, pri čemu je postigao 40 poena i izjednačio svoj karijerni rekord od devet trojki iz deset pokušaja. Njegov izvanredan nastup doveo je Los Anđeles Lejkerse do pobede rezultatom 116-104 protiv Bruklin Netseva.

Džejms je briljirao pred publikom u Barklis Centru, stavljajući tačku na svoj fantastičan prikaz u četvrtoj četvrtini, gde je dominirao šutom za tri poena. Ovo je bila treća utakmica ove sezone u kojoj je postigao 40 ili više poena.

Osim Džejmsa, Entoni Dejvis je doprineo sa 24 poena i 14 skokova, dok je Rui Hačimura dodao 20 poena i 10 skokova. Lejkersi su imali kontrolu tokom celog meča, vodeći sa 20 poena u prvoj četvrtini i održavajući prednost sve do kraja.

Kam Tomas je bio najbolji strelac za Netse sa 30 poena, ali to nije bilo dovoljno da se suprotstave nadmoćnoj igri Lejkersa.

Ovom pobedom, Lejkersi su povećali svoj učinak na više od 0,500 i nastavili su svoj pohod ka plej-ofu. Lebron Džejms je još jednom pokazao svoju izuzetnost na terenu, nagoveštavajući da će biti ključni igrač za svoj tim u postsezoni.

Lejkersi će svoj sledeći meč igrati u utorak protiv Toronta, dok će Netse putovati u Indijanu u ponedeljak.