Vučić: Uvek ću brinuti o interesima Srbije, a ne onih koji bi da je pokore

Vučić: Uvek ću brinuti o interesima Srbije, a ne onih koji bi da je pokore

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će, iako su pritisci na Srbiju iz inostranstva postali sve jači, uvek štititi interese Srbije, svakog srpskog sela domaćina, a da će najmanje brinuti o interesima onih koji bi želeli da pokore Srbiju.

Predsednik Aleksandar Vučić posetio je selo Pambukovicu u blizini Uba. Obraćajući se meštanima, Vučić je rekao da će uvek štititi interese Srbije i svakog srpskog sela domaćina.

„Svi živi su počeli da se mešaju i da odlučuju u ime građana Srbije. Da nam sole pamet kako Srbija treba da izgleda i šta bi trebalo u Srbiji da radimo. I iz raznih zemalja bi da nam uređuju stvari u ovoj zemlji, do najsitnijih detalja, a ako ne služite njihovim interesima i služite interesima svog naroda, vršiće pritiske, progoniće vas, nazivaće raznim pogrdnim imenima“, rekao je Vučić.

Dodao je da će mu Srbija i sva sela u Srbiji biti važnija od mišljenja koja dolaze iz inostranstva i da je bio ozbiljan kada je rekao da mu je jedna Pambukovica važnija od mišljenja predsednika Odbora nemačkog Bundestaga za spoljne poslove Mihaela Rota, vođe delegacije Socijaldemokratske partije Austrije u Evropskom parlamentu Andreasa Šidera ili šefa posmatračke misije Saveta Evrope Stefana Šenaha. 

„I to sam rekao sa svom zbiljom. I na to hoću da dodam. Svaka vaša kuća, svako vaše dete, svaka starica, svaki starac, svaki čovek u Pambukovici je sto puta važniji od svakog od njih i tako ću se ponašati uvek u budućnosti. I kada budem štitio interese Srbije, uvek imajte u vidu da ću u glavi imati i Pambukovicu, i svako srpsko selo, i svakog našeg domaćina, a da ću najmanje da brinem o interesima onih koji bi želeli da pokore našu zemlju“, zaključio je Vučić.