Potpredsednik Demokratske stranke demantuje spekulacije o smeni predsednika

Potpredsednik Demokratske stranke demantuje spekulacije o smeni predsednika

Potpredsednik Demokratske stranke (DS), Miodrag Gavrilović, odbacio je navode medija o tome da je na današnjoj sednici Glavnog odbora te stranke bilo reči o smeni predsednika DS Zorana Lutovca.

Gavrilović je na društvenoj mreži Iks napisao: „Vrlo neprofesionalno. Niko nije tražio smenu Lutovca.“ Dodao je da je dnevni red sednice obuhvatao izveštaje o radu stranke i odluke vezane za buduće aktivnosti, te da tema smene predsednika nije bila na stolu.

Prethodno, portal Nova.rs izvestio je da je deo članstva na sednici Glavnog odbora DS pokušao da se suprotstavi izglasavanju izveštaja predsednika o radu stranke, tvrdeći da bi neusvajanje tog izveštaja značilo smenu Lutovca. Međutim, Gavrilović je negirao te tvrdnje.

Iako se Gavrilović u prethodnom periodu pominjao kao mogući kandidat za predsednika DS na predstojećim stranačkim izborima, nedavno je izjavio da o tome do sada nije ozbiljno razmišljao. Ipak, istakao je potrebu za promenom pristupa stranke prema biračima i za novom politikom koja bi bila privlačnija i koja bi bolje predstavljala građane socijaldemokratske orijentacije.