Veselinović: Ne verujem da će institucije uraditi posao u slučaju izborne krađe, potrebna međunarodna istraga

Veselinović: Ne verujem da će institucije uraditi posao u slučaju izborne krađe, potrebna međunarodna istraga

Dobrica Veselinović iz Zeleno-levog fronta i član Privremenog ograna Grada Beograda izjavio je da nema poverenja da će domaće institucije postupiti kako treba u slučaju izborne krađe. Ocenuje da je politička kriza u Srbiji ozbiljna i poziva na međunarodnu istragu kako bi se ispravile nepravilnosti pre ponovljenih izbora.

Veselinović tvrdi da politička kriza u Srbiji zahteva međunarodnu istragu, medijaciju i ispravljanje uočenih nepravilnosti pre ponovljenih izbora. Izražava sumnju da će domaće institucije priznati nepravilnosti i poništiti rezultate. Smatra da međunarodni pritisak treba rasti, te najavljuje niz sastanaka u Briselu kako bi se postigla međunarodna istraga i medijacija.

U vezi sa nedavnim antidatiranjem Službenog lista Beograda, Veselinović ističe da ovo nije prvi put i da je to postala praksa. Kritikuje večerašnje obraćanje predsednika Vučića, ocenjujući ga kao predizbornu konvenciju sa obećanjima za sledeći izborni ciklus.

Ističe da je neophodna međunarodna istraga kako bi se utvrdila regularnost izbora, a ne samo ponavljanje izbora „tek tako“. Smatra da je politička situacija u zemlji ozbiljna i da je međunarodna intervencija potrebna radi postizanja pravičnih i slobodnih izbora.