Crvena zvezda protiv Studentskog centra u Podgorici za 11. pobedu u ABA ligi

Crvena zvezda protiv Studentskog centra u Podgorici za 11. pobedu u ABA ligi

Košarkaši Crvene zvezde igraju od 17.00 sati u Podgorici protiv Studentskog centra utakmicu 12. kola regionalne ABA lige.

Crvena zvezda će na gostovanju u Podgorici pokušati da upiše sedmu uzastopnu pobedu u ABA ligi, pošto je poslednji, a ujedno i prvi put ove sezone izgubila još 30. oktobra od Partizana u večitom derbiju.

U prošlom kolu regionalnog takmičenja crveno-beli su nakon velike borbe savladali Megu u Hali sportova „Ranko Žeravica“ (98:88), a onda su takođe na Novom Beogradu, ali u „Areni“, pobedom nad berlinskom Albom (85:71) prekinuli seriju loših rezultata u Evroligi.

Zvezda je 12. kolo ABA lige dočekala kao prva na tabeli sa skorom 10-1 i pobedom više od Igokee, a dve više od Partizana, Budućnosti i Cedevite.

Pošto je ekipa iz Republike Srpske u subotu doživela neočekivan poraz od Cibone na svom parketu, Zvezda bi pobedom u Crnoj Gori za još jedan korak umakla najbližem pratiocu na tabeli.

Taman tu iza pobrojanih prvih pet nalazi se Studentski centar koji je od početka sezone na Jadranu zabeležio šest trijumfa i jedan manje neuspeh.

Tim iz Podgorice je prošlog vikenda ubedljivo poražen od Partizana u Beogradu (76:99), ali je pre toga vezao dve pobede nad protivnicima iz Srbije – Megom i FMP-om.

Bio je to uspešan početak na novom radnom mestu slovenačkog stručnjaka Dejana Jakare koji je pre mesec dana na klupi Centra zamenio Andreja Žakelja – sada trenera Budućnosti.

U dosadašnja četiri međusobna susreta u ABA ligi, Crvena zvezda ne zna za poraz, a svaki trijumf Beograđana bio je podebljan dvocifrenom razlikom.