Još dva mesta u osmini finala Lige šampiona

Još dva mesta u osmini finala Lige šampiona

Ostala su još dva mesta u osmini finala Lige šampiona. Utakmice šestog kola odigraće večeras timovi smešteni u E, F, G i H grupama, čime će biti okončana grupna faza elitnog evropskog takmičenja u fudbalu. Pari Sen Žermenu treba pobeda protiv Borusije iz Dortmunda, a Porto i Šahtjor u direktom duelu odlučuju u kojem nadmetanju će učestvovati na proleće.

Večerašnjim utakmicama šestog kola završava se takmičenje u grupnoj fazi Lige šampiona. Poznata su imena 14 klubova koji će naredne godine nastupati u osmini finala elitnog evropskog takmičenja.

Nije velika konkurencija za popunjavanje preostalih mesta u eliminacionoj rundi, pošto su ostala upražnjena samo dva.

Pari Sen Žermen će igrati u Dortmundu protiv Borusije koja je već obezbedila nokaut fazu. Francuskom timu je potreban trijumf da bi sigurno nastavio nadmetanje u Ligi šampiona, bez priželjkivanja remija u Engleskoj.

Tamo se, takođe u okviru Grupe F, sastaju Njukasl i Milan. Ako PSŽ izgubi, pobednik duela u Engleskoj će izboriti mesto među 16 najboljih timova Evrope.

U slučaju da PSŽ i Borusija podele plen, trijumf bi odveo Njukasl u narednu fazu, dok za Milan ne važi isto. Slavlje Parižana značilo bi da je italijansko-engleski derbi samo utakmica za utešnu nagradu – prelazak u Ligu Evrope.

U Grupi H, Barselona i Antverp su spokojni. Španski tim će nastaviti nadmetanje u Ligi šampiona, a belgijska ekipa je završila svoju evropsku epizodu.

Porto i Šahtjor će odigraće duel koji će im verovatno biti prekretnica sezone. Timovi imaju isti broj bodova – po devet. Pobednik će u osminu finala elitnog takmičenja, a poraženi se seli u Ligu Evrope. Ako se meč završi nerešenim rezultatom, slaviće Portugalci pošto su prvi duel rešili u svoju korist (3:1).

U Grupi E je sve jasno. Pitanje je samo ko će u osminu finala Lige šampiona sa prvog, a ko sa drugog mesta na tabeli. Fejnord je siguran putnik u Ligu Evrope.