Aleksić očekuje poziv tužilaštva zbog pisma o navodnoj korupciji, spreman lično dostaviti dokaze

Aleksić očekuje poziv tužilaštva zbog pisma o navodnoj korupciji, spreman lično dostaviti dokaze

Miroslav Aleksić, predsednik Narodnog pokreta Srbije i nosilac liste „Srbija protiv nasilja“, izjavio je da očekuje poziv tužilaštva povodom pisma koje je javno obelodanio, a u kojem se navodi na korupciju.

Aleksić je istakao da će lično dostaviti pismo tužiocima ako ne bude zvanično pozvan.

On tvrdi da tužilaštvo lako može utvrditi postojanje ugovora i plaćanja putem mobilnih telefona i saslušanjem ljudi uključenih u ovu situaciju.

Aleksić naglašava da nedostatak transparentnosti i tendera dovodi do korupcije, te da otkriveno pismo otkriva modus operandi.

Govoreći o sumnjivom povećanju cene radova za 25 miliona evra, Aleksić je istakao da bi država mogla kupiti mnogo drugih korisnih stvari za tu sumu. On poziva građane da budu svesni korupcije i ističe važnost predstojećih izbora kao borbe za opstanak Srbije.

Aleksić tvrdi da se aktuelni režim bori ne samo za vlast već i za svoju slobodu i nastavak korupcije, navodeći da postoje unutrašnji problemi unutar vlasti. Aleksić ističe da su ovo ključni izbori za opstanak Srbije i borbu protiv nasilja nad građanima od strane režima.