Nemanja Vidić: 16 miliona evra za selektora i stručni štab FSS u zadnje dve godine

Nemanja Vidić: 16 miliona evra za selektora i stručni štab FSS u zadnje dve godine

Bivši reprezentativac Nemanja Vidić izneo je šokantne informacije o troškovima u Fudbalskom savezu Srbije (FSS). Kako je naveo u intervjuu za NIN, za selektora Dragana Stojkovića Piksija i njegov stručni štab potrošeno je čak 16 miliona evra u zadnje dve godine.

„Pošto sam ja član Skupštine, imam pristup informacijama koliko se novca troši u Savezu. Došao sam do podatka da je u zadnje dve godine za selektora i njegov stručni štab potrošeno 16 miliona evra. To je osam miliona evra godišnje“, rekao je Vidić.

Vidić postavlja pitanje o opravdanosti takvih troškova s obzirom na status mlade reprezentacije i nedostatak značajnih izvora prihoda. Ovo izaziva dodatnu pažnju u kontekstu upravljanja finansijama u FSS, a Vidić takođe naglašava probleme u vezi sa rukovodstvom saveza i Crvene zvezde.

„Da li je u redu trošiti toliki novac ako vidimo da smo mi mlada reprezentacija koja nema toliki izvor prihoda, da dajemo za selektora i za njego stručni štab toliko novca? Za dve godine 16 miliona evra“, dodao je Vidić i rekao da je to ogorman novac.

„Ovde ne ulazim u kvalitete Piksija. Govorim samo sistemski, ako ćemo dovoditi trenere koji rade i u Kini i u Japanu i plaćati toliki novac za njih, šta ćemo kada bude Dragan Stojković odlazio i treba da dovedemo nekog trenera koji je već bio trener u ligama ‘petice’“, nastavio je Vidić, koji se kandidovao za predsednika FSS u martu, ali je povukao kandidaturu jer je procenio da je velika većina delegata bila spremna da glasa za Dragana Džajića i pre samog predstavljanja kandidata i programa rada pred Skupštinom.