Novak Đoković i Janik Siner u finalu Završnog turnira

Novak Đoković i Janik Siner u finalu Završnog turnira

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igra deveto finale Završnog ATP turnira, gde mu je sa druge strane mladi Italijan Janik Siner. Meč počinje u 18.00 u Torinu.

Novak Đoković brani titulu osvojenu prošle godine protiv takođe mladog i neiskusnog Kaspera Ruda. Ovo je deveto finale za srpskog asa i prilika da sedmi put digne trofej prvaka Završnog turnira.

Primarni cilj Novaka Đokovića po dolasku u Torino bio je da jednom pobedom matematički obezbedi prvo mesto na kraju godine, što je i uspeo već u prvom kolu trijumfom nad Holgerom Runeom 2:1. Posle tog duela je podigao pehar za najboljeg tenisera godine. 

Zatim ga je tako zadovoljnog dočekao upravo Janik Siner i savladao ga u drugom kolu 2:1 posle pravog maratona u tri seta. Počele su da se kreiraju šeme, koriste digitroni, gledaju kombinacije ko će proći u polufinale. Čim je izgubio set protiv Huberta Hurkača, Novak je znao da je u problemu. Uspeo je da savlada Poljaka u tri seta. Na svu sreću, upravo je trijumf Sinera nad Runeom obezbedio svetskom broju jedan prolazak u polufinale. 

Đokovićeva prednost je 3:1 u duelima ova dva tenisera. Prethodno ga je eliminisao u Monte Karlu 2021, pa prethodne i ove godine na Vimbldonu. Zna se ko je „kralj“ veliki mečeva, ali ne treba da se potceni mladalačko samopouzdanje i podrška sa tribina u Torinu.