Nikola Jokić ostvario 108. tripl-dabl u karijeri, Denver Nagetsi pobedili Nju Orleans Pelikanse

Nikola Jokić ostvario 108. tripl-dabl u karijeri, Denver Nagetsi pobedili Nju Orleans Pelikanse

Nikola Jokić, centar Denver Nagetsa, ostvario je impresivan tripl-dabl sa 35 poena, 14 skokova i 12 asistencija u pobedi svog tima nad Nju Orleans Pelikansima rezultatom 134-116. Ova utakmica označila je Jokićev 108. tripl-dabl u karijeri, čime se popeo na četvrto mesto na listi igrača sa najviše tripl-dablova u istoriji NBA lige.

Nagetsi su se suočili s odsustvom ključnog igrača, Džamala Mareja, koji je povređen tokom prethodne utakmice. Uprkos tome, Denver je uspeo da dominira tokom utakmice, a pomoć je došla od novajlije Džulijana Strotera, koji je postigao 21 poen, obarajući svoj rekord u karijeri.

Na strani Pelikansa, Novak Džordan Hokins postigao je rekordnih 31 poen, a Brendon Ingram dodao 22 poena. Zion Vilijamson doprineo je sa 20 poena, 10 skokova i devet asistencija. Međutim, Nju Orleans je bio oslabljen odsustvom Si Džej Mekoluma, koji je zbog povrede kolapsa pluća morao napustiti teren.

Utakmica je protekla u ritmu visokog skora, a Denver je uspeo da zadrži prednost i zabeleži pobedu. Ovaj tripl-dabl Nikole Jokića i pobeda Denvera predstavljaju značajan uspeh za tim, s obzirom na izazove s kojima su se suočili.