Memoari Britni Spirs „Žena u meni“ prodati u 1.1 milion primeraka u prvoj nedelji

Memoari Britni Spirs „Žena u meni“ prodati u 1.1 milion primeraka u prvoj nedelji

Memoari Britni Spirs pod nazivom „Žena u meni“ postali su ogroman hit, prodavši 1,1 milion primeraka samo u Sjedinjenim Američkim Državama tokom prve nedelje od izdavanja. Knjiga je dobila pohvale kritičara zbog iskrenog prikaza njenog puta do globalne slave i trajnih borbi, posebno zbog njenog višegodišnjeg starateljstva koje je njenom ocu dalo kontrolu nad značajnim delom njenog života.

„Ulila sam svoje srce i dušu u svoje memoare, i zahvalna sam svojim fanovima i čitaocima širom sveta na njihovoj nepokolebljivoj podršci“, izjavila je Britni Spirs u saopštenju koje je izdao Gallery Books, odeljenje izdavačke kuće Simon & Schuster.

Podaci o prodaji uključuju narudžbine u pretprodaji, prodaju štampe, e-knjige i audio knjige. „Žena u meni“ je objavljena 24. oktobra i brzo postala najprodavanija knjiga prošle nedelje. Međutim, nije najbrže prodavana knjiga godine. Memoari princa Harija pod nazivom „Rezerva,“ koji su objavljeni u januaru, prodali su se u 1,6 miliona primeraka u prvoj nedelji.

Audio izdanje Spirsinih memoara, koje je interpretirala oskarom nominovana glumica Mišel Vilijams, čini se da je ključni faktor za početni uspeh knjige. Prema izdavačkoj kući Gallery, ovo audio izdanje je najbrže prodavana audio verzija u istoriji kompanije. Izdavač još uvek nije obelodanio tačan broj prodatih audio knjiga.

Prema podacima agencije Circana, koja prati oko 85% tržišta štampe, knjiga „Žena u meni“ prodala se u malo manje od 418.000 primeraka, što je znatno manje u poređenju sa brojem prodatih primeraka u prvoj nedelji za memoare bivšeg predsednika Baraka Obame „Obećana zemlja“ i bivše prve dame Mišel Obame „Postati,“ među ostalim memoarima.