Zvezde serije „Prijatelji“ tuguju zbog gubitka Metjua Perija

Zvezde serije „Prijatelji“ tuguju zbog gubitka Metjua Perija

Zvezde popularne serije „Prijatelji“ izrazile su duboku tugu zbog iznenadne smrti svog kolege Metjua Perija. Dženifer Aniston, Kortni Koks, Liza Kudrou, Met LeBlan i Dejvid Švimer zajedno su izdali zajedničku izjavu za People u ponedeljak u kojoj su izrazili svoju potresenost i gubitak koji su doživeli.

U izjavi se ističe: „Svi smo potpuno uništeni gubitkom Metjua. Bili smo više nego samo drugovi. Mi smo porodica.“ Ovih pet glumaca zajedno su igrali u svakoj epizodi svih 10 sezona serije „Prijatelji“ od 1994. do 2004. godine, zajedno sa Perijem.

Izjava takođe sadrži reči o tugu, procesuiranju gubitka, te obećanje da će vremenom reći više o njihovim osećanjima. Takođe izražavaju sućut Perijevim najbližim i svima koji su ga voleli širom sveta.

Mrtvozornik okruga Los Anđeles još nije objavio uzrok Perijeve smrti, a za njegovo utvrđivanje biće potrebno nekoliko nedelja.

Osim kolega iz „Prijatelja“, mnoge druge poznate ličnosti, uključujući Salmu Hajek, izrazile su tugu i poštovanje prema Metju Periju. Hajek je podijelila svoje uspomene na zajednički rad sa Perijem na filmu „Fools Rush In“ iz 1997. godine, koji je Peri smatrao jednim od svojih najboljih filmova.

Obožavaoci širom sveta takođe tuguju za Perijem i odaju počast ispred zgrade u Njujorku koja je poslužila kao eksterijer za stvaranje serije „Prijatelji“. Kokreatori serije, Marta Kaufman i Dejvid Krejn, takođe su izrazili duboku tugu i srčanost, koristeći stil naslova epizoda serije kako bi izrazili svoju tugu.