U2-ov hipnotišući nastup u visokotehnološkoj Sferi u Las Vegasu

U2-ov hipnotišući nastup u visokotehnološkoj Sferi u Las Vegasu

U spektaklu bez presedana, lansirajući koncert „UV Achtung Baby“ u Sferi u Las Vegasu, U2 su ostavili više od 18.000 prisutnih u čudu. Legendarni rok bend, sa 22 Grammy nagrade, izveo je dvosatni nastup unutar ogromne, najsavremenije sfernog prostora, obogaćen kristalno čistim zvukom i zadivljujućim vizualima.

Immersivno iskustvo Sfere obuhvatalo je grafiku od poda do plafona koja je stvarala spektakularne trenutke tokom koncerta. Od kaleidoskopskih slika do plamteće zastave i prepoznatljivog silueta Las Vegasa, U2 su vodili publiku na epsko muzičko putovanje.

Bono, karizmatični frontmen benda, divio se LED ekranu visoke rezolucije koji je projektovao veće verzije njega samog, molitvenih ruku i zvona. Takođe je odao počast legendi Las Vegasa, Elvisu Presleyu, šaljivo nazivajući ovu lokaciju „Elvis kapelom“ i „Elvis katedralom“.

Sfera vredna 2,3 milijarde dolara, visoka 366 stopa i široka 516 stopa, pružila je spektakularnu pozadinu za U2-ovih 25 koncerata. Nastup je uključivao hitove poput „Mysterious Ways“, „Zoo Station“, „All I Want is You“, „Desire“ i novu pesmu „Atomic City“. Inovativni vizuelni efekti činili su da se čini da Bono istovremeno zasenjuje različite delove publike.

U publici su bili mnogi poznati iz sveta zabave i sporta, uključujući Opri, Lebrona Jamesa, Matta Damona, Andrea Agassija, Avo DuVernay i mnoge druge.

Nakon izvođenja klasične pesme The Beatles „Love Me Do“, Bono je priznao prisustvo Paula McCartneya i pohvalio vlasnika Sfere, Jamesa Dolana, za njegovu viziju. Sfera, Dolanovo čedo, revolucionira zvuk koncerata uživo sa 160.000 zvučnika visokog kvaliteta i 260 miliona video piksela.

Bono je emocionalno govorio o nastupu bez bubnjara Larryja Mullena Jr., koji se oporavlja od operacije leđa. Holandski bubnjar Bram van den Berg zamenio je Mullena, a Bono ga je predstavio publici.

Kako se nastup bližio kraju, svetlo je obasjalo plafon, a masivni ekran ispunjen je slikama ptica, insekata i reptila iznad jezera. U2 su zatvorili svoj prvi koncert u Sferi pesmom „Beautiful Day“, koja je osvojila tri Grammy nagrade 2001. godine.