Brnabić se sastala sa Vučićem: Razgovor o merama koje treba da se preduzmu

Brnabić se sastala sa Vučićem: Razgovor o merama koje treba da se preduzmu

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, danas je na svom Instagram profilu objavila video poruku nakon sastanka sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem. U video poruci, Brnabić je ocenila naslovnu stranu lista Nova kao „monstruoznu laž“ i izrazila svoju nesaglasnost sa tvrdnjom da je predsednik Vučić prebacio svu krivicu za krvoproliće na Kosovu i Metohiji na Srbe.

Brnabić je dodala da je jučerašnji dan bio veoma težak, ali da je posebno teško to što nijedna tragedija ne može da ujedini ljude. Kritikovala je list Nova, nazivajući ga „tajkunskim dnevnim listom“, i istakla da u Srbiji nema osobe koja nije jasno čula da je predsednik Vučić istakao da je isključivi krivac za krvoproliće na Kosovu i Metohiji Aljbin Kurti i njegova politika.

„Ponovio je da mi nikada, mi nikada nećemo priznati nezavisnost takozvane Republike Kosovo. I borićemo se protiv toga i borićemo se protiv laži. Borićemo se za našu zemlju i uvek ćemo se boriti za naš narod“, naglasila je Brnabić.

Brnabić je takođe podelila da je tokom sastanka sa predsednikom Vučićem razgovarala o merama koje treba preduzeti i šta dodatno mogu da urade za narod, posebno na Kosovu i Metohiji. Ipak, detalji tih mera nisu bili navedeni u njenoj poruci.

Ova izjava dolazi nakon nedavnih tragičnih događaja na Kosovu i Metohiji i kontroverznih medijskih izveštaja koji su izazvali pažnju javnosti. Pitanje Kosova i Metohije ostaje jedno od najvažnijih i najosetljivijih pitanja u srpskoj politici i međunarodnim odnosima.