Alkaraz osigurao prolazak u drugo kolo Ju-Es Opena nakon povlačenja protivnika

Alkaraz osigurao prolazak u drugo kolo Ju-Es Opena nakon povlačenja protivnika

U utorak, Branilac titule Karlos Alkaraz je uspešno izborio svoj put u drugo kolo Ju-Es Opena nakon što se njegov protivnik, Nemac Dominik Koepfer, primoran povući zbog povrede tokom njihovog napetog susreta na stadionu Artur Eš.

Dvadesetogodišnji španski teniser, koji je nosio prvi nosilac na turniru, vodio je rezultatom 6-2, 3-2 kada je Koepfer morao odustati zbog povrede skočnog zgloba. Alkaraz će se u drugom kolu suočiti sa Lojdom Harisom iz Južne Afrike.

„Koepfer je sjajan igrač, s moćnim udarcima, tako da moram biti izuzetno fokusiran na naredni meč“, izjavio je Alkaraz. „Bez sumnje, biće izazovno.“

Alkaraz je privukao brojnu publiku na čuveni američki stadion, no iznenađenje je usledilo kada se Koepfer, autsajder, suočio s povredom. U prvoj utakmici je povredio svoj skočni zglob, što je ozbiljno narušilo njegove šanse za daljnji tok meča.

Iako je Koepfer iskoristio medicinski tajm-aut kako bi zbrinuo svoju povredu i pokušao se vratiti na teren, nije uspeo pružiti svoj najbolji nastup. Alkaraz je iskoristio ovu situaciju i sigurno osvojio brejk poen, koristeći precizan drop šot.

Koepfer je pokazao izuzetnu hrabrost braneći brejk loptu u trećem gemu prvog seta, ali je kasnije priznao svom timu da je povreda skočnog zgloba ozbiljnija nego što se činilo. Njegovi navijači su s nestrpljenjem čekali da vide hoće li se boriti do kraja.

Međutim, Alkaraz, šampion Vimbldona, je bio u izvanrednoj formi. Njegova igra je blistala, s više od 19 viner udaraca i minimalnim greškama tokom celog meča. U drugom setu, Alkaraz je brzo preuzeo inicijativu i ubedljivo pobedio Koepfera bez gubitka ijednog gema.

Nakon što je Koepfer odbranio nekoliko šansi za brejk u petom gemu, konačno je odlučio završiti meč i podnijeti ostavku.

„Naravno, moram čestitati Koepferu“, naglasio je Alkaraz na terenu nakon završetka meča. „Još od prvog koraka na terenu, osećao sam se izvanredno… ista energija kao prošle godine.“

Iako će Alkaraz izgubiti svoju poziciju broj jedan na svetu po završetku turnira, s obzirom na nedavnu impresivnu igru Novaka Đokovića, ova pobeda svakako pruža Alkarazu dodatni motiv za dalji uspon na teniskoj sceni.