Prigožin identifikovan kao žrtva avionske nesreće u Rusiji

Prigožin identifikovan kao žrtva avionske nesreće u Rusiji

Telo vlasnika privatne vojske „Vagner“ Jevgenija Prigožina identifikovano je među poginulima u padu aviona u ruskoj Tverskoj oblasti, javljaju ruski mediji.

Istražni komitet Ruske Federacije saopštio je da je utvrđen identitet svih 10 osoba koje su poginule u padu aviona 23. avgusta i da njihov identitet odgovara spisku navedenom u spisku putnika, prenose RIA Novosti.

U okviru istrage o padu aviona u Tverskoj oblasti završena su molekularno-genetička ispitivanja. Na osnovu njihovih rezultata utvrđen je identitet svih deset poginulih, oni odgovaraju spisku navedenom u letaćkom listu, navodi se u saopštenju.

Avion „embraer“ koji je leteo iz Moskve za Sankt Peterburg srušio se u sredu uveče u Tverskom regionu, a na spisku putnika nalazio se i vođa „Vagnera“ Jevgenij Prigožin. Poginulo je svih 10 osoba koje su se nalazile u avionu.

Prigožin (62) je predvodio pobunu protiv ruskog vojnog vrha 23. i 24. juna, a odmah po saznanju o padu aviona na Zapadu su se pojavile spekulacije o mogućim motivima lidera Rusije da sa scene ukloni šefa najveće plaćeničke formacije u toj zemlji.