Tramp je prikupio 7,1 milion dolara otkako je uhapšen u Atlanti

Tramp je prikupio 7,1 milion dolara otkako je uhapšen u Atlanti

Bivši predsednik Donald Tramp prikupio je skoro 20 miliona dolara u protekle tri nedelje, period koji se otprilike poklapa sa njegovom optužnicom u federalnim i državnim slučajevima povezanim sa njegovim lažnim tvrdnjama da su mu ukradeni izbori 2020, Trampova kampanja portparol je rekao u subotu, preneo je Rojters.

Otkako se u četvrtak pojavio na snimanju fotografije u slučaju reketiranja i prevare u Atlanti, Džordžija, bivši predsednik je doneo 7,1 milion dolara, rekao je Trampov portparol Stiven Čung na X.

Samo u petak Tramp je doneo 4,18 miliona dolara, što ga čini najvećom zaradom u njegovoj kampanji do sada, rekao je Čeung.

Tramp, koji je izabran za predsednika 2016, ali ga je 2020. porazio demokrata Džo Bajden, ponovo traži nominaciju Republikanske stranke za predsednika.

Tramp se trenutno suočava sa četiri optužnice u vezi sa njegovim lažnim tvrdnjama da su izbori ukradeni i napadom njegovih sledbenika na Kapitol SAD u Vašingtonu 6. januara 2021.

On je odbacio sve optužbe.

Velika porota Džordžije optužila je Trampa 15. avgusta nakon istrage okružnog tužioca okruga Fulton Fani Vilis o njegovim naporima da poništi svoj izborni poraz od Bajdena 2020. u državi.

On se 3. avgusta izjasnio da nije kriv po optužbama koje je specijalni savetnik Džek Smit podigao na federalnom sudu u Vašingtonu da je urotio da prevari Sjedinjene Države sprečavajući Kongres da potvrdi Bajdenovu pobedu na izborima 2020. nad njim i da liši birače prava na pošteni izbori.

On se takođe izjasnio da nije kriv po optužbama za nezakonito čuvanje poverljivih dokumenata nakon što je napustio funkciju, kao i za falsifikovanje poslovnih zapisa u slučaju u Njujorku koji se odnosi na isplatu takozvanog tihog novca porno zvezdi Stormi Danijels pre predsedničkih izbora 2016.