Guverner: Ukrajinski dron pogodio civile na ruskoj železničkoj stanici

Guverner: Ukrajinski dron pogodio civile na ruskoj železničkoj stanici

Bespilotna letelica udarila je u krov centralne železničke stanice u gradu Kursku, razbila nekoliko prozora i izazvala manji požar, rekao je u nedelju ujutro guverner pogranične Kurske oblasti Roman Starojt.

„Ukrajinski napad dronom u Kursku. Prema preliminarnim informacijama, udario je u krov zgrade železničke stanice, nakon čega je izbio požar. Pet osoba je lakše povređeno od krhotina stakla“, napisao je guverner u 3.54 po lokalnom vremenu.

Zvaničnik je dodao da sve „službe hitne pomoći rade na licu mesta“, obećavajući da će kasnije podeliti više detalja o incidentu.

Prema nekoliko neproverenih video snimaka koje su podelili Telegram kanali, eksplozija je nanela samo manju štetu na krovu i fasadi zgrade. Očevici su takođe navodno čuli zvukove motora drona u oblasti ispred eksplozije.

Otprilike u vreme napada, dva moskovska međunarodna aerodroma, Vnukovo i Domodedovo, nakratko su obustavili sve letove. Međutim, nije jasno da li je mera predostrožnosti povezana sa incidentom u Kursku.

Prošlog meseca, bespilotna letelica se srušila i eksplodirala rano u gradu Kurčatovu u regionu Kurska, industrijskom čvorištu pored nuklearne elektrane Kursk.

Ruski pogranični regioni Kursk, Brjansk i Belgorod su često bili granatirani artiljerijom i napadnuti dronovima otkako je Moskva počela rat Ukrajini u februaru 2022. Ruski zvaničnici optužuju Kijev da planira akcije sabotaže usmerene na glavne infrastrukturne lokacije u zemlji, uključujući nuklearne elektrane.