F1: Perez planira da ostane na podijumu do kraja godine

F1: Perez planira da ostane na podijumu do kraja godine

Serđo Perez je rekao da planira da ostane na podijumu Formule 1 do kraja godine nakon što je završio kao drugoplasirani iza dominantnog saigrača iz Red Bula Maksa Ferštapena na nedeljnoj Velikoj nagradi Belgije.

Drugo mesto je bio najbolji rezultat Meksikanca od Majamija u maju, kada je i on bio drugi, čime je završio loš niz rezultata.

Perez je drugi ukupno u šampionatu, ali sada ima ogromnih 125 bodova iza Ferštapena — koji je pobedio u poslednjih osam — posle 12 od 22 trke.

„Biću vrlo srećan ako ne napustim podijum do kraja godine. Bilo je problema, mislim da smo to prevazišli i danas smo uspeli da postignemo sjajne poene za tim“, rekao je on.

Podijum je bio Perezov sedmi u sezoni koja mu je takođe donela dve pobede.

Iako je to došlo kao olakšanje, nije se moglo pobeći ni od činjenice da je startovao u prvom redu i preuzeo vođstvo u prvom krugu, dok je Ferštapen bio šesti na tabeli, ali je ipak pobedio sa 22,3 sekunde prednosti.

Sledeća trka je Ferštapena domaća Velika nagrada Holandije u Zandvortu, koju je dvostruki svetski šampion osvajao poslednje dve godine pred svojim obožavanim navijačima.

„Stvarno mi je potrebna letnja pauza. Poslednjih nekoliko trka je bilo jako intenzivno, tako da se radujem tome i vratiću se veoma jak za Zandvort“, rekao je Perez.

„To nam daje malo vremena da se udubimo u našu analizu, da vidimo šta možemo da poboljšamo za narednih 10 trka i da u suštini zadržimo zamah do kraja sezone.

Perez je takođe objasnio zagonetni komentar šefu tima Kristijanu Horneru nakon kvalifikacija, kada je Meksikanac preko radija rekao „Sada ćeš razgovarati sa mnom“, ne objašnjavajući značaj.

„To je bila šala“, rekao je.

„Došao je pre kvalifikacija i rekao ‘Ako nisi u prva tri, neću razgovarati sa tobom do kraja vikenda’. Tako da je razgovarao sa mnom do kraja vikenda.“