Ribakina cilja na uzastopne titule na Vimbldonu

Ribakina cilja na uzastopne titule na Vimbldonu

Elena Ribakina se bori da postane tek druga žena u poslednjoj deceniji koja je osvojila uzastopne titule na Vimbldonu dok je u utorak počela svoju kampanju u All England Clubu, ali su njene pripreme ozbiljno otežane zbog bolest.

Treći nosilac otvara odbranu protiv 49. rangirane Amerikanke Šelbi Rodžers i tražiće da parira Sereni Vilijams – koja je osvojila svoju šestu i sedmu titulu na Vimbldonu 2015. i 2016. godine.

Međutim, velika Kazahstanka je odigrala samo dva meča na travi nakon što je odustala od trećeg kola Otvorenog prvenstva Francuske zbog virusne bolesti, koja ju je takođe primorala da se povuče sa zagrevanja u Istbornu prošlog meseca.

„Pripreme koje smo uradili, rekla bih da su bile dobre, ali još uvek ne onoliko sati i rada koji smo želeli da uložimo“, rekla je Ribakina novinarima uoči turnira.

„Mislim da smo dali maksimum što smo mogli. Nije bilo lako posle Otvorenog prvenstva Francuske, jer jedne nedelje nisam ništa uradio, a onda sam polako počeo. Bilo je teško.“

Ribakina ima prednost od 3-2 u odnosu na Rogersa, ali pošto je branilac titule pobedio u oba prethodna susreta na travnatim terenima, ona će imati prednost u meču.

Akcioni raspored za žene u singlu u utorak takođe uključuje šampionku Australijan opena Arina Sabalenka koja će igrati protiv Mađarice Pane Udvardi, dok se prošlogodišnja poražena finalistkinja Ons Jabeur bori protiv Poljakinje Magdalene Freč.

Osmi nosilac Grkinje Marija Sakari suočiće se sa Ukrajinkom Martom Kostjuk, a u akciji je i dvostruka pobednica Vimbldona Petra Kvitova iz Češke.

U žrebu za muškarce, broj jedan na svetu Karlos Alkaraz će nastojati da doprinese svojoj tituli u Kraljičinom klubu i zadrži svoj pozitivan zamah na travi dok lovi drugu grend slem titulu.

„Kvins počinjem bez očekivanja da ću ga osvojiti, i osvojio sam ga. Samopouzdanje je mnogo poraslo“, rekao je novinarima pobednik US Opena Alkaraz. „Moja očekivanja su velika. Mislim da ću moći da izvršim pritisak na ostale igrače, čak i na (Novaka) Đokovića.“

Daniil Medvedev, koji je stigao do četvrtog kola 2021. pre nego što je propustio prošlogodišnji turnir zbog zabrane igranja ruskih i beloruskih igrača, igra protiv Britanca Artura Ferija, dok se Grk Stefanos Cicipas bori protiv Dominika Tima.

Jedan od najvažnijih događaja u utorak je okršaj između dva igrača bez nosioca, pri čemu je bivši teniser sveta Endi Marej pobedio Rajana Penistona u britanskom obračunu na Centralnom terenu.