NFT-ovi koji pripadaju bankrotiranoj kripto firmi donose na aukciji skoro 2,5 miliona dolara

NFT-ovi koji pripadaju bankrotiranoj kripto firmi donose na aukciji skoro 2,5 miliona dolara

Aukcijska kuća Sothebi’s objavila je u petak da je prodato sedam nezamenljivih tokena iz hedž fonda za kriptovalute Three Arrovs Capital koji je bankrotirao za oko 2,5 miliona dolara.

Od žetona, „Fidenza #725“, slika sa grafičkim crticama i oblinama u prigušenoj paleti kremaste, žute, ružičaste i crne, postigla je najvišu cenu od preko milion dolara. Three Arrovs Capital ga je kupio za 135 etara ili 2021. godine, što je u to vreme iznosilo oko 341.786 dolara, prema DappRadar-u.

Aukcija je bila deo likvidacije Tri strele, prema februarskom dopisu Tenea, jednog od likvidatora koje je imenovao sud.

Singapurska kompanija Three Arrovs bila je prva velika kripto firma koja je bankrotirala 2022. godine, srušena kolapsom kriptovaluta Luna i TerraUSD. Podneo je zahtev za bankrot na Britanskim Devičanskim ostrvima krajem juna 2022.

Kompanija je u to vreme procenila svoju imovinu na oko milijardu dolara, sa svojom opsežnom kolekcijom nezamenljivih tokena (NFT) vrednom oko 22 miliona dolara, prema dokumentaciji koju je video sajt za vesti o kriptovalutama The Block.

Nezamenljivi tokeni (NFT) su sredstvo zasnovano na blokčejnu koje predstavlja vlasništvo nad digitalnom stavkom, kao što je slika, video ili deo teksta.

Tržište NFT-a eksplodiralo je 2021. godine, a aukcijske kuće uključujući Sothebi’s i Christie’s pridružile su se ludnici.

Ali obim prodaje i cene su od tada opali, pošto se potražnja za špekulativnom imovinom ohladila.