Studija ispituje reforme obrazovanja u Velsu

Studija ispituje reforme obrazovanja u Velsu

Promene u načinu na koji se škole procenjuju i poboljšano profesionalno učenje su od ključne važnosti za uspeh reformi obrazovanja u Velsu, zaključuje studija.

Istraživači sa Univerziteta u Kardifu intervjuisali su kreatore politike i one koji imaju stratešku ulogu u dizajniranju i implementaciji aspekata zdravlja i dobrobiti nastavnog plana i programa za Vels, koji je uveden u škole od septembra, kao deo serije projekata za merenje dugotrajnosti. -termin uspeh.

Objavljeni u British Educational Research Journal, nalazi sugerišu da reforme obrazovnog sistema zahtevaju promene na više nivoa da bi se postigle smele težnje i ciljevi Kurikuluma za Vels.

Dr Sara Long, naučni saradnik u Centru za razvoj i evaluaciju složenih intervencija za unapređenje javnog zdravlja (DECIPHer), rekla je: „Škole rade u klimi ograničenih resursa, pri čemu moraju da organizuju svoje akcije oko obezbeđivanja učinka. protiv mera za koje se smatraju odgovornim, možda zbog zanemarivanja mera koje su zaista važne za mlade ljude.

„Potreba za povećanom autonomijom i slobodom na nivou škole i praktičara dugo se govorila tokom intervjua i to će nesumnjivo biti ključ uspeha novog nastavnog plana i programa. Ali sa tako radikalnim promenama u načinu na koji mladi ljudi uče, dajući onima koji su u obrazovnoj profesiji znanje, veštine i alati za sprovođenje nastavnog plana i programa, kao i zdravlje i dobrobit van nastavnog plana i programa, takođe će biti od vitalnog značaja.“

Intervjui za studiju uključivali su starije članove vlade i škola sa nadležnostima bilo u dizajniranju nastavnog plana i programa ili profesionalnom učenju, Estin i one sa multidisciplinarnim nadležnostima u zdravstvu i obrazovanju.

Nastavni plan i program u Velsu je doživeo veliku reformu sa znatno povećanim naglaskom na zdravlje i dobrobit. To je sada jedno od šest oblasti učenja i iskustva (AoLE) pored ekspresivne umetnosti; humanističke nauke; Jezici, pismenost i komunikacija; Matematika i matematika i nauka i tehnologija.