Vest Hem je pobedio AZ Alkmar i plasirao se u finale Lige konferencije Evrope

Vest Hem je pobedio AZ Alkmar i plasirao se u finale Lige konferencije Evrope

Zamena za Vest Hem Junajted Pablo Fornals postigao je gol u nadoknadi vremena pošto su gosti u četvrtak obezbedili pobedu protiv AZ Alkmara od 1-0 i plasman u finale Lige konferencije Evrope posle 3- 1 ukupni trijumf, preneo je Rojters.

Čekićari su prošli u finale evropskog klupskog takmičenja prvi put u skoro pola veka posle pobede od 2-1 u prvoj utakmici u Londonu prošle nedelje i poslednjeg trijumfa od 1-0 u revanšu protiv Holandije u četvrtak .

Sada će se sastati sa Fiorentinom u finalu u Pragu 7. juna.

Vest Hem, koji je osvojio Evropski Kup pobednika kupova 1965. i bio vicešampion 1976. godine, pokazao je uporne rezultate uprkos tome što je izgledao umorno i provodio veći deo vremena jureći svoje protivnike.

Ali oni su bili čvrsti u odbrani i već su igrali na vreme pred kraj utakmice kada se Fornals odlepio u četvrtom minutu nadoknade i pobedio u utakmici.

AZ je pokazao hrabru igru, ali razlika u klasi između ekipe Premijer lige i njihovog holandskog protivnika je bila očigledna jer se Vest Hem nosio sa svime što su im domaćini bacili.

U kasno na utakmici došlo je do straha kada je lopta udarila u ruku Kurta Zoume nakon što ju je njegov golman Alphonse Areola izbio, ali uprkos protestima domaćih, penal nije dosuđen.

Lukas Paketa je u prvom poluvremenu pogodio spoljnu stativu, dok je AZ delovao pasivno u uvodnom periodu, uprkos bučnoj podršci, ali je izašao energično posle prekida, opasne trčanja i isporučujući privlačne lopte u šesnaesterac Vest Hema, ali nije uspeo naći odlučujući dodir.

Džarod Boven je imao šansu za odlazak u 74. minutu, ali je njegovo povlačenje u potrazi za saigračem očišćeno, dok je na drugoj strani Areola uznemireno izbio nakon zadnjeg dodavanja Tila Kerera, koji je izgledao kao da ide u sopstvenu mrežu. .

Odbrambeni igrač Naief Aguerd je potom poslao loptu pored gola na zadnjoj stativi, a ostalo je sedam minuta do poslednjeg pobednika u dahu.

„Njegovo ime će zauvek biti zapisano u istoriji Vest Hema. Tako je srećan“, rekao je kapiten Deklan Rajs iz Fornalsa.

„Apsolutno smo oduševljeni. To je veliko dostignuće za klub, ali sada se radi o tome da idemo i pobedimo“, dodao je menadžer Dejvid Mojes.

„AZ je odigrao zaista dobar stil, holandski fudbal je zaista dobar. Šokirali su nas u prvom meču, a znao sam da bi mogli da nas kazne ako nas ne postavim u dublji blok.“