Vozači nisu impresionirani planovima Formule 1 za još „raskošnije“ uvode

Vozači nisu impresionirani planovima Formule 1 za još „raskošnije“ uvode

Formula 1 je odlučila da je za veliki šou potrebno grandiozno predstavljanje i Velika nagrada Majamija je otvorena u nedelju sa vozačima koji su prošli kroz red navijačica koje su mahale pomponima, a orkestar od 30 članova obezbedio je muzičku pozadinu.

Činilo se da je ta scena prilično dobro prošla kod fanova, ali je vozače ostavila neimpresioniranim, a neki nisu bili sigurni šta da rade osim mahanja i osmeha.

„Razumem tačku gledišta svih, ali nisam veliki obožavatelj takvih stvari neposredno pre trke“, rekao je dvostruki svetski šampion Fernando Alonso.

Osećaj vozača Aston Martina delili su pobednik trke Maks Ferštapen i njegov timski kolega iz Red Bula Serđo Perez, koji su se nadali da rutina neće postati redovan deo trkačkih vikenda.

F1 kaže da planira slične uvodne nastupe na još osam trka ove sezone.

„Samo se nadam da to nećemo imati svaki put, jer imamo veoma dugu sezonu, nije potreban takav ulazak svaki put“, rekao je Ferštapen.

„Ali, mislim da to pomalo zavisi i od publike u pogledu toga šta želite u smislu zabave. Neki vole da budu više u centru pažnje, neki ne. Ja lično ne. Tako da što se mene tiče, ono što su danas uradili nije neophodno.“

Formula 1 je pokušala nešto slično na Velikoj nagradi SAD u Ostinu kada je slavni bokserski spiker Majkl Bafer predstavio svakog vozača pre početka trke 2017.